Friday, May 25, 2007

last post sy 15th may,2007
sy masih 21 thn tika itu
huhu

skang dh smgu lebih sy jd 22thn
ape prubahan?ade2..rahsie
mula umur baru dgn perkhelahan dlm exam hall

1st paper-x cukup mase nk jwb sume..ade lg soklan kt bwh2 tu xjwb,jwb dlm ati je sbb xsmpt nk tulis

2nd paper-amek pengajaran dr peristiwa xcukup mase di atas,so dh xbuat bace sume soklan awal2 n draf2 jwpn..trus pilih soklan mane nk jwb n work on it je..haru jugak apebile rase diri xmenjwb soklan tp tulis je ape yg tau..sy harap simon pandai2 la cr jwpn sndri eh

3rd paper-owh ini amat mencabar bg sy,hingga buat sy terpk betul ke jln sy amek chemistry ni..hingga status ym sy,"wanted list:kakak yg amek chemistry",mmg xde la yg muncul menampilkan diri sbb mmg xde pn kakak amek chem dlm ym list sy (wlpbgaimanapun sy tlh berjaye mengacau sorg kakak yg amek phd chemistry mlm tu,owh tabahnye die,tp thru fon call amatla payah utk blaja mechanism.)

tetibe kwn sy,deskmet sy di banting dahulu merangkap ketua irp sy menego
kwn sy: kwn yg amik chem eng x termasuk ke
kwn sy: huahuahua
dila: huhu kalo ko nk tlg organic synthesis bole gk
kwn sy: hahah
kwn sy: buleh2
dila: ko blaja x heterocyclics?
kwn sy: kalo ko nak tau camne nak buat plant utk buat dia large scale ok la
kwn sy: hahah
kwn sy: mane bljr
kwn sy: hehehe
dila: huhu
dila: ko membesarkan je eh
kwn sy: ye
kwn sy: tu keje aku
dila: penternak kimia
kwn sy: hahaah
kwn sy: ko yg asaskan
kwn sy: aku tgh stadi distillatin & absoprtion
kwn sy: huahuahu
dila: tp organic pn mengong gk kenkdg,tgk structure blurr je bile kne buat mechanism
kwn sy: huhuh
kwn sy: siannye
kwn sy : nasib aku xamik with chemistry
dila: ahh knape chemistry xsemudah yg disangkekan cam spm ngan ib
kwn sy: hahahahah
kwn sy: apekah
dila: tertipu den
kwn sy: daah
kwn sy: pi stadi
kwn sy : aku mmg da tau chemistry susah

huhu kenangan irp,byk gk membantu utk go thru the programme..tp sy xleh manje2 sgt sbb ketua irp sy ini amat garang..kalo xtau,sile bace dlu..kalo xpaham gk baru die trgkan..tp kenkdg sy amat bergantung gk kt ahli grup sy yg laen,hingga dlm exam pn sy rase nk suh die je tolong lukiskan optik2 pnye gamba tu huhu tuhla fren-dependant sgt

owh2 stop the irp kenangan,stop the kalo2..kalo byk kate kalo,syaitan pn mulela masuk cucuk..dh pilih jln ni,so go on je la..truskan
bak kate Allah," fa iza azamta,fatawakkal ala Allah"..apebila kamu telah bertekad,maka bertawakalla kpd Allah

pagi sblm exam yg penuh cabaran gk,paper pg mmg buat tdo xlena,takut terbabas..pesanmemesan sesame kosmet utk kejutmengecut..perut lak tetibe saket,jenuh berguling2 bersame prut,amek gaviscon..ok sket

spt bese,tgk soklan suh synthesis trus blank..trus lupe,br nk buat dh kalut takut buang mase kt soklan tu..so soklan2 mechanism dibiarkan begitu saje n buat bile dh jwb yg laen je..padahal mechanism la yg paling byk markah

abes paper ni,balik2..pengsan
sblm tu pnye la pk ape nk buat sbb ade gap smgu utk the next paper
ilang arah tujuan jap
tny kwn sy ape perlu dibuat,kate die abeskan apal hadis sampai 28,dh la sy nk blk msia awal..owh iye
tp masih leka lg..
jahiliyyah (III) oxide masih bersalut kt diri lg

mlm itu,bukak inbox..dpt emel dr kakak
dush
dush
amat2 menyentuh sy

"Semlm akak ada surah al syarh/insyirah:
Ayat 5-6 telah cukup boleh memotivasikan kita jika ada dugaan/kesusahan yg dihadapi, Allah dah kata, akan ada kesenangan bersama nya. Tapi, sebnarnya, ayat ke 7 surah tu yg nak distresskan iaitu. Bila dah selesai satu urusan, kerja2 lagi dgn sungguh urusan yg lain..pd di permulaan surah ini, Allah memujuk dan menenangkan kita supaya kita tak down. Tp, lepas tu, Allah suruh kita terus berusaha, seolah2 mcm. Bangun lah, bangkit lah, come on! Bukan nya kita terus lemah dan terus berehat, tp, kita disuruh utk terus bekerja dan terus bekerja.."


ha'a..sbg manusia sy mmg pelupa,kalo xlupe pn buat2 lupe
mmg perlunye peringatan
bknnye lps abes paper,bole rase ilang arah tujuan
merdeka ape itu
amat kene dgn keadaan sy saat ini
terima kasih Allah krn bg sy peringatan ini
dlm bentuk yg sweet
sy tau surah ini tp mungkin selaput oxide kt hati sy masih tebal,sukar utk tembus
terima kasih sbb bg sy seorg kakak utk ingtkan sy ttg ini
terima kasih Allah sbb bg jwpn kt sy
terima kasih Allah sbb xbiarkan sy trus hanyut

utk sy dan sume..nabi kate,sape yg Allah nkkan kebaikan utk dirinya,maka Allah akan bg die kefahaman dlm addin ini
so utk sy dan sume,jika ade peluang dan dan peringatan utk memahami addin ini,trimela dgn ati yg terbuka..wlpn masih byk mende bersepah2 n berserabut dlm diri kite ni..bukak je pintu ati kite,iAllah itu tanda Allah syg kt kite..Allah nk bg kebaikan kt kite

4th paper sy-next kames,doakan yg terbaek

ps:kpd abg sygku yg satu..slamat pengantin baru esok
smg rumahtanggamu n kite diberkati..slamat sumenye dr siksa api neraka dan hidup dlm rahmat kasih syg n keredhaan Allah iAllah

2 comments:

dee said...

salam... U'VE BEEN TAGGED!...jangan lupa tu...kalo maleh sangat pun kene buat gak...

huda said...

wsalam hehe
sy pn penin bile pk pasal diri sndri ni..huhu iAllah cube utk akak